Het woord domotica is een samentrekking van het latijnse domus (huis) en van de woorden informatica, telematica en robotica.
De  definitie volgens wikipedia: "De integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven".
Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook steeds meer om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Kortom:

Domotica zo laten werken voor uw woning, winkel of kantoor om uw leven net wat makkelijker en slimmer te maken en dan ook nog eens energie te besparen.

Wat kan domotica nu voor u toevoegen

U kunt m.b.v. domotica uw gordijnen, verlichting, rolluiken etc. automatiseren. Denk bij "automatiseren" aan het automatisch inschakelen van verlichting wanneer u een ruimte binnen komt, maar u kunt dit ook zo instellen dat op bepaalde tijden van de dag of weer-situatie uw componenten automatisch aan/uit, open of dicht gaan. Laat de wasmachine een bericht sturen wanneer deze klaar is, of laat een bericht en foto naar uw telefoon sturen wanneer de deurbel overgaat als u niet thuis bent.

Bij brand alarm met één druk op uw tablet, telefoon, paniekknop of automatisch via een scène de rolluiken openen, ramen sluiten, vluchtroutes met verlichting verlichten en vluchtdeuren/sloten openen.

Domotica in huis is dus niet alleen handig maar kan ook energie besparen en veel comfort bieden.

Kijk ook onder de tab "Service > Projecten", hier vindt u interessante onderwerpen beschreven van toepassingen met Domotica.

 

 

Banner

Betalingen via:

  

Zoeken

Search in Shop

bel ons nu

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com