Data opslag

DVR's(digitale video recorder) en NVR's(netwerk video recorder) zijn  recorders die uw beelden opslaan. Alleen als u een beveiligingscamera heeft met een SD kaart kan de camera zelf beelden opslaan, het verschil is dat een SD kaart niet veel uren kan opslaan en nog minder als het kwalitatief goede beelden zijn. 

Een DVR/NVR kan met een 500GB  hardeschijf voor 2 weken aan beelden opslaan. Zo kunt u de beelden van 2 weken geleden terug bebekijken. Er is ook altijd de optie om de opslag capaciteit te verhogen om hier meer speling in te krijgen.

DVR Bekent DIGITAL VIDEO RECORDER

Een DVR is een apparaat dat de mogelijkheid heeft om uitzendingen op te slaan op een harddisk. Dit is soms een apart apparaat maar vaak ook een functionaliteit van een satellietontvanger of digitale decoder. Een DVR wordt ook vaak een PVR (Personal Video Recorder) genoemd, afhankelijk van de fabrikant/leverancier. De mogelijkheden van de DVR/PVR zijn afhankelijk van de software die gebruikt wordt, maar globaal gesproken kan het vergeleken worden met een videorecorder. De meeste hebben daarnaast ook de mogelijkheid om met vertraging terug te kijken (dit betekent dat je al kunt kijken terwijl er nog opgenomen wordt).

Wat is een NVR?

NVR staat voor Netwerk Video Recorder, simpelweg een apparaat dat via het netwerk beelden kan downloaden en opslaan. Een NVR is specifiek gemaakt voor het bewaren van beelden van IP camera's.
U kunt uw NAS als NVR inzetten.

DVR vs NVR

Een DVR is voornamelijk voor analoge beveiligingscamera's en moet om deze reden ook dicht bij de beveiligingscamera's geinstalleerd worden(i.v.m. verlies van signaalsterkte) en een NVR voor IP camera's. Het voordeel van een NVR is dat deze op elke plek geïnstalleerd kan worden die u wenst, en met een NVR kunt u de beelden ook streamen naar uw andere apparaten over het internet.

Banner

Betalingen via:

  

Zoeken

Search in Shop

bel ons nu

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com